התחבר

דג סלומון

מאת

ארי ברמן

זמן

45 דק'

צורה

סיר

מצרכים

10 שיני שום חצויות 4 כפות שמן קנולה 2-3 עגבניות חתוכות לפרוסות עם הקליפה 2-3 פלפלים אדומים חריפים 2-3 פלפלים אדומים יבשים ( לא חובה) 2 תפו"א קלופים וחתוכים לעיגולים 2 גזרים חתוכים לרצועות 1 גמבה חתוכה לרצועות 2 כפות פפריקה מתוקה 1 כפית כורכום חצי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס 1 כף מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים ועוד כוס וחצי מים רותחים. צרור כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה

1 אופן ההכנה:. 2 בסיר רחב שמים את השמן והשום ומטגנים מעט, מוסיפים כורכום ופפריקה ומערבבים.. 3 מוסיפים את הגמבה ואת פרוסות העגבניות בכל הסיר וגם את 2 הפלפלים החריפים והיבשים, שמים מעל את התפו"א והגזר ומפזרים מעל חצי מכמות הכוסברה הקצוצה.. 4 שופכים מעל הכל כוס מים שמעורבב יחד עם כף מרק עוף, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות.. 5 מוסיפים עוד כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.. 6 זה הזמן לטעום את הרוטב ולהוסיף תיבול במידה וצריך, נותנים לזה להתבשל כמה דקות שתפו"א יתרכך קצת ואז מוסיפים את הדגים.. 7 מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.. 8 מנערים מידי פעם את הסיר מצד לצד או שבעזרת כף משקים את הדגים עם הרוטב.. 9 לקראת סיום הבישול מפזרים את הכוסברה שנותרה ומבשלים עוד 2 שלוש דקות.. 10 ומקבלים סיר דגים אשששש 11 בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.