התחבר

אורז בסמטי

מאת

ברק גרנית

זמן

20 דק'

צורה

סיר

מצרכים

1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן ( כוס מדידה 240 מ"ל) 3 כפות שמן קנולה 2 כפות נוספים של אורז לטיגון יחד עם השמן 2 ורבע כוסות מים רותחים ( באותה כוס של האורז , סה"כ – 500 מ"ל) חצי כפית מלח כף מרק עוף רבע כפית פלפל לבן אפשר כמובן להכין את האורז נקי בלי כלום ואפשר להוסיף מה שאוהבים כמו: תירס, פטריות, גזר וכו'… ומי שאוהבת אורז צהוב שתוסיף טיפה כורכום. כמה פשוט ככה טעים

אופן ההכנה

שמים בסיר את השמן ,לוקחים 2 כפות של אורז יבש ושמים בתוך השמן, מטגנים עד שמחליף טיפה את צבעו ( זה נותן טעם וארומה משגע לאורז) מוסיפים את האורז ששטפנו ומטגנים כ2 דקות 1. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. 2. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים חמים ומערבבים. 3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 4. מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים. 5. אחרי שזה מתקרר טיפה אני מפרידה את האורז עם מזלג- האורז יוצא אחד אחד!!! 6. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤

מתכונים נוספים שאולי יעניין אותך

תפוחי אדמה בתנור

מאת

גבריאל שחר

זמן

45 דק'

אופן

תנור

אורז בסמטי

מאת

ברק גרנית

זמן

20 דק'

אופן

סיר

בשר עם פירות יבשים

מאת

ארי ברמן

זמן

2 דק'

אופן

סיר